WordPress

Ce este WordPress?

Un site normal static care e compus din fișiere HTML nu se poate actualiza ușor de fiecare dată când se dorește, trebuie modificat codul sursă al site-ului, după care încarcat din nou pe serverul unde e găzduit. Acesta este un mod limitat de a lucra cu un website și de a-l actualiza. Una dintre cele mai populare platforme pentru construirea unui site dinamic este WordPress. Majoritatea celor care nu cunosc se gândesc imediat la bloguri, dar WordPress a evoluat de-a lungul timpului și poate fi folosit pentru orice fel de site, nu numai bloguri, poate fi folosit pentru site-uri de prezentare, magazine online, forumuri, rețele sociale sau oricare alte site-uri posibile.

WordPress este un CMS (Content Managament System) open source foarte puternic. Un CMS este o platformă pentru manipularea conținutului inclus în site (ex: imagini, text, video, linkuri etc.) și care e inclus într-o bază de date. Există multe CMS-uri disponibile cu care se pot construi site-uri, dar WordPress e cel mai popular, cel mai ușor de folosit și intuitiv pentru utilizatorii noi. De asemenea deoarece este open source, însemnă că e gratuit de folosit și modificat.

De ce ați alege WordPress?

Mai mult de un sfert din site-urile de pe internet folosesc WordPress, multe bloguri, site-uri de știri, magazine online și chiar companii din top 500 în lume.

WordPress este construit de o comunitate formată din voluntari care au realizat o platformă software care face posibilă crearea unor site-uri de înaltă calitate. Din punctul de vedere al utilizatorului este ușor de personalizat și actualizat. Odată ce vei avea un site WordPress nu vei avea probleme să-l administrezi, nu vor trebui nici un fel de cunoștințe de programare. Nu va fi nevoie decât de un web browser, totul se face dintr-o interfață online disponiblă oriunde ai o conexiune la internet. Alte CMS-uri sunt greu de înțeles și ai putea pierde multe ore doar ca să ajungi la un nivel de începător, pe când un site WordPress va putea fi preluat oricând de un alt administrator de site fără probleme.

Plugin-urile pentru WordPress vor adăuga funcționalități noi și opțiuni avansate fără să angajezi un programator expert.

WordPress este optimizat de la început pentru SEO, rezolvă din prima o grămadă de probleme SEO, iar cu un plugin gratuit gen WordPress SEO by Yoast sau All In One SEO Pack devine și mai puternic.

Din cauza popularității există o comunitate mare și prietenoasă care te poate ajuta oricând cu rezolvarea posibilelor probleme sau schimburi de idei.

WordPress este gata pregătit pentru utilizarea pe dispozitive mobile. Chiar dacă ai vizitatori pe site care vin acum de pe pc-uri normale, odată cu explozia numărului de dispozitive mobile nu va mai la fel. Dacă site-ul tău nu arată bine pe smartphone sau tabletă cei care îl vizitează îl vor părăsi imediat și se vor duce la următorul site. Până și panoul de administrare este compatibil, așa că poți administra site-ul de pe orice fel de dispozitiv.

Software-ul din care este format WordPress este maturizat, proiectul este activ de mai mult de 15 ani, în acest timp a fost testat intens și mult îmbunătățit, a devenit o platformă pentru publicarea site-urilor de primă clasă.

WordPress este liber de oricare limite sau restricții comerciale, acest lucru înseamnă că îl poți modifica în orice formă dorești și se poate găzdui site-ul oriunde dorești, fără să îți faci griji că depinzi de o altă companie care își poate schimba modelul de afacere sau prețurile în orice moment și poate influența site-ul tău. Dacă alegi o platformă WordPress vei avea control complet asupra site-ului.

Shares